Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Γιανναράς: "Τουρκική επαρχία η Ελλάδα"..

Ο καθηγητής ζητά να (ξανα)γίνουμε επαρχία της Τουρκίας!

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Νταβούτογλου, έφερε νέο αέρα στην εξωτερική πολιτική της χώρας του.Ο αέρας αυτός είναι προφανές ότι συνεπαίρνει και κάποιους Ελληνόφωνους.
Μεταξύ τους και ο ομότιμος καθηγητής της Παντείου Χρήστος Γιανναράς.
Ο καθηγητής που εκκλησιαστικοί κύκλοι τον κατηγορούν ως αιρετικό, αρθρογραφεί κάθε Κυριακή στην «Καθημερινή» και κάποιοι (τουλάχιστον αφελείς) εθνικιστές τον έχουν μετατρέψει σε σημείο αναφοράς των (Κυριακάτικων) διαλογισμών τους.
Ο καθηγητής (συχνά πυκνά, βρίζει με αισχρό τρόπο τον Εθνικισμό των Ελλήνων και έγραψε πως θεωρεί ιστορικό ατύχημα την Επανάσταση του 1821, διότι κατέστρεψε την ειρηνική συμβίωση Ελλήνων και Τούρκων για πάνω από 400 χρόνια), την Κυριακή 30 Αυγούστου ζήτησε στην αρθρογραφία του -με απλά λόγια- να υποταχθούμε στη γείτονα, διότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έχει θαυμάσιο Οθωμανικό Όραμα Ελληνοτουρκικής Συμβιώσεως!..
Γράφει επί λέξει:
«Εγκλωβισμένος στα ασφυκτικά αυτά δεδομένα, ο τυχόν ανήσυχος Ελληνας πρέπει να διαλεχθεί με τα ρεαλιστικά και οξυδερκή πολιτικά οράματα του κ. Νταβουτογλου από θέσεως μηδενικής ισχύος. Δεν έχει πια η Ελλάδα περιθώρια να διαπραγματευθεί την ιστορική συνέχεια ελληνικής παρουσίας στον 21ο αιώνα, τη διάσωση (αποτροπή εξαφάνισης) του ελληνόφωνου κρατιδίου. Οι Τούρκοι αποκλείεται να αγνοούν ότι μπορούν, οποιαδήποτε στιγμή θελήσουν, να καταλύσουν το διαλυμένο και διεφθαρμένο κρατίδιο που μόνο «επανίδρυση» θα το έσωζε. Βλέπουν και κρίνουν πόσο ανίκανοι είναι οι ελλαδίτες πολιτικοί να διαχειριστούν τα απλούστερα των προβλημάτων»!...(ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο στην "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"
Και σαν να μη φθάνει αυτό από μόνο του, ο καθηγητής καλεί τον Νταβούτογλου να συνεργαστεί με τους Ρωμιούς της Ανατολικής Παρατάξεως (προφανώς τον ίδιο και τους ομοίους του) και όχι με τους (προφανώς, εμάς τους υπόλοιπους Δυτικόπληκτους «Κοραϊκούς» (οπαδούς του Κοραή) Έλληνες, που δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε πόσο καλό θα κάνει στους Έλληνες το να υποταχθεί η Ελλάδα μας στην Τουρκία !..
Να φανταστείτε ότι ακόμη και ο Γιώργος Καραμπελιάς –ο εκδότης του περιοδικού «Άρδην»- παρουσιάστηκε την επόμενη μέρα, σε μικρό κανάλι της Αθήνας –από τα λεγόμενα περιθωριακά, που να βρεις χώρο και χρόνο στα μεγάλα ΜΜΕ για να αντιταχθείς στον ομότιμο καθηγητή- και τον έκραξε άγρια.
Είναι να μη θυμόμαστε τη ρήση «καθηγητάδες τρεις και εχάθη η Πατρίς»;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop